Nu renoveres Gnisten

Det er vel omkring 3 år siden VHS blev opstartet, så det er vel på tide at give en lille orientering om, hvad der foregår og vil foregå.

Fra opstarten var det meningen at udgive en bog om værftet fra starten i 1870 og til lukningen med udgangen af 1999. Derefter har vi fået oprettet en hjemmeside, så vores medlemmer samt sponsorer kan se hvad pengene bliver brugt til, det har man da en rimelig ret til at vide. Vi har bare et problem, vi kan ikke få tekster og billeder hurtigt nok på hjemmesiden på grund af manglende erfaring på dette punkt.

Vi har et projekt – “Gnisten” – kørende, det går i store træk ud på at få båden til at sejle igen. Dette ser nu ud til ville lykkes i samarbejde med en flok unge mennesker fra Aktivhuset, samt sponsorer af træ til skibet.

Herved kunne de unge mennesker måske lære lidt om de forskellige håndværk og samarbejde i al almindelighed på en arbejdsplads, ja hvem ved, måske ligefrem prøve at tage en uddannelse indenfor det maritime.

I forbindelse med renoveringen af “Gnisten” vil der blive holdt nogle åbent hus arrangementer, så alle kan komme og se hvad der foregår, men mere herom senere.

VHS agter også at udgive et medlemsblad, det første er tænkt udgivet november 2004.

På vegne af VHS – næstformand Bent Jensen – skibsbygger emeritus.