Bent “Agterstævn” Jensen

Hvem er jeg, – ja navnet kan ses øverst i venstre hjørne, og forklaringen på “mellemnavnet” kommer længere nede i teksten.

Jeg er fra det herrens år 1940, nærmere bestemt 12. januar, begyndte i skole i 1947 og tog realeksamen i 1956.

Jeg begyndte i lære som skibsbygger en uge senere på det, der dengang hed Frederikshavn værft & Flydedok og har været ansat der indtil maj måned 1999, hvor jeg blev det man kalder fritstillet eller på godt gammeldags dansk, jeg blev fyret.

Men det skal man ikke gå og ærgre sig over for så bliver man skør i bolden, desuden er jeg så gammel at jeg kort efter gik på efterløn.

Hvad har jeg så foretaget mig i de 43 år på værftet, jo da jeg havde overstået min læretid blev jeg makker med Einer Christensen. Einer og undertegnede lavede for- og Agterstævne, senere kun agterstævne.

Da Einer stoppede på værftet, fortsatte jeg med at lave agterstævne, senere kom der rampesektioner til samt et stort B & W ror, der foruden havde jeg sammen med Henning Balle også noget optisk måling.

I 1987 kom jeg på loftet eller nærmere bestemt kontrolafdelingen, her kom målingen ind i billedet, samtidig med at jeg lavede byggebeskrivelser til brug i værkstederne, loftet og på tegnestuen.

I 1968 blev jeg gift med Lisbeth, men hvem der fandt hvem og hvorfor får nok stå hen i det uvisse, det er der vist ingen der kan give en forklaring på, men det kan vel egentlig også være ligegyldigt, bare parløbet fungerer.

3 børn er det blevet til, en dreng og to piger, senere en svigerdatter og to børnebørn Julie og Cecilie.

Fritidsinteresser – ja der er da et par stykker, den der har varet længst er jo nok fotografering, den næste er fremstilling af kryddersnapse, det er en hobby jeg varmt kan anbefale, for tænk jer den skal jo smages til, indtil smagen er behagelig og rar og det afgør man jo selv, en tredje interesse er boligforeningsarbejde hvor jeg i 1987 blev valgt til formand for afdeling 8 – Munkeparken. Afdeling 8 er en afdeling i Frederikshavn boligforening af 1945. Fagbevægelsen har jeg også snuset lidt til, jeg var i en periode næstformand i skibsbyggernes klub 5 på værftet.

Så summa summaria jeg kan sagtens få tiden til at gå, ellers kan man jo også skrive lidt ned om hvad man har foretaget sig, jeg har da i nærheden af 43 år på værftet at tage af.