Turen til Hals d. 7 juni 2018

 

Jørn Poulsen fra Hals, havde inviteret VHS medlemmer ud til sit lille Paradis i Hals, og det var vi 24 som tog imod. Det var der ingen som fortrød – for Jørn er en fantastisk fortæller,- og så vender hans hænder rigtigt.

Han diskede op med sild, fiskefrikadeller og Johnssons fristelser, og snaps, øl og sodavand.

Vi fik en rundtur på hans store grund lige ned til Limfjorden, hvor han havde forvandlet en gammel slæbebåd til en dejlig hytte, ved at vende den på hovedet, og bygget et hus op omkring den, og efterfølgende fyldt den smagfuldt op med maritime rariteter. Der var selvfølgelig også et soverum, så man kunne overnatte. Forhuset og endnu en omvendt jolle, var lige så flotte, og ikke nok med det, for hjemme i boligen, som lå 300 m  fra grunden, havde Jørn endnu et stort rum med pejs, og mange spændende ting. Uden for huset viste han sine kunstneregenskaber i sten, hvor der var mange flotte formgivne sten, og andre figurer, med både lys og vand.

Jørn er udlært elektriker, og har sejlet både langfart,- og tilbragt mange år på boreplatforme. Det var i sandhed en oplevelse,- og så var vejret med os.

Efterfølgen havde Finn Bergman, som gammel medlem af Marineforeningen, fået dem til at åbne Marinestuen, som var et hyggeligt maritimt sted,- og hvor Jørn også havde haft en finger med.

En stor tak til Jørn, og Finn`s fætter “Polle”,- for en veltilrettet dag!

 

Thorkild