Udflugt til Hobro d. 5 oktober 2017

Så havde vi endnu en god udflugt med 35 deltagere,- og denne gang til Hobro.

Vi havde 2 besøg,- og det første var på Hobro Rustfri Procesteknik i Onsild, hvor de to ejere Peter Østergaard og Kim Skall tog imod os. Vi blev delt i to hold, en til hver ejer. Det er en topmoderne virksomhed med ca. 45 ansatte. De Laser- og Vandskærer primært rustfri, og Vandplasmamaskinen kan skære i 3 D.- De  kan skære i op til 250 mm. Derudover laver de beholdere og anlæg til levnedsmiddelindustrien, som de også opstiller i procesanlæg. I Skære og bukke fabrikken, som kun er 2 år, kunne de også afgrate de skårne emner i en slags plansliber,- blot med roterende slibende cylinderbørster, som også gik ned i huller og recesser.

Som afslutning på et fint besøg, havde vi lånt deres kantine, hvor vi spiste vores medbragte smørrebrød. De gav øl og sodavand,- og vi overrakte Kim og Peter vin, som tak for besøget.

Så gik turen videre til Hobro Værft, som vi også besøgte i 2014, men nu var det nye besøgscenter kommet til, og desuden var de mange gamle skure blevet revet ned og fornyet. Det var en flot ny bygning, og det pyntede virkelig, at der var ryddet op, og kommet nye skure op. Preben Leth viste rundt, og gav en meget fyldig orientering, om hvad de havde gang i af skibe, og der var rigeligt at bestille, men han havde problemer med, at få uddannede skibstømrere, idet de er en mangelvare, og han har lige selv ansat en lærling. Der mangler stadig meget arbejde på Toldkrydseren, og det andet skib han var i gang med.

Det var en flot udstillingsbygning, som indtil videre har kostet ca. 20 mio. De var næsten  færdig med at fylde museumsting i, og der var også en meget fin Videograf.

Alt i alt en rigtig god tur!

/ Thorkild