Lars Jonsson (1944 – 2020)

Skibsbygger.

Jeg er født i 1944 og opvokset i den nordlige del af Sverige, hvor jeg efter afsluttet skole kom i arbejde som skovarbejder, traktorfører og bulldozerfører, indtil jeg blev arbejdsløs og ikke kunne finde et nyt arbejde.

1969 trak jeg teltpælene op og rejste med kone (som jeg senere blev skilt fra) og barn til Volvo i Gøteborg hvor jeg arbejdede som truckfører i 10 år. Der var jeg lidt fagligt aktiv og det belønnedes med en lille ferie til Frederikshavn. På Ritz mødte jeg en pige, som resulterede i at jeg flyttede til Frederikshavn i 1979.

Jeg fik arbejde i Dybvad som bødkermedhjælper, hvor jeg var et lille årstid indtil jeg i april 1980 begyndte på Frederikshavn Værft, senere Danyard, som arbejdsmand. I februar 1981 begyndt jeg på en 8 måneders skibsbyggermedhjælper kursus og blev ansat som skibsbygger oktober 1981.

19 gode og dejlige år blev det på Danyard inden værftet lukkede i 1999. 3 børn har det blevet til, 3 børnebørn (det 4. er på vej) og efterlønnen står på trappen. Mine fritidsinteresser er vel nok mest sport – med hovedvægt på ishockeyen, som jeg giver en hjælpende hånd med i ny og næ, lidt golf kan det også blive til.