VHS – Bustur til Fyn.

Den 10 oktober kl. 06,  drog 22 forventningsfulde VHS`r på bustur til Fyn, med 3 arrangementer foran os. Der var sørget for kaffe rundstykker og basser, samt en lille skarp til halsen.

Første stop var Lillebælt – Værftet i Middelfart, der er mere end 150 år gammelt. Vi havde kendskab til værftet gennem Jens Glindvad fra Kolding, som er medlem af VHS, og har sommerhus ved Sæby, og derfor ofte er hos os. Han er medlem af Smakkelauget, som er dem, der udfører  det praktiske arbejde, på de mange småbåde som de har i hallen og udendørs fra september til maj. Vi blev modtaget af formanden for værftets venneforening Asger Frederiksen, som fortalte om værftet, og deres organisatoriske opbygning, og økonomi, – og den er meget forskellig fra vores. – Det er venneforeningen, som hovedsalig sørger for det økonomiske grundlag for værftet. I sommerperioden er den store hal rømmet,- og så er der et væld af kulturelle arrangementer, samt åbent værft, hvor turister,- og andet godtfolk er velkommen til at kigge ind i de smukke, forholdsvis nye træbygninger, hvor bjælkekontruktioner er lavet efter gamle håndværkstraditioner. Noget af værftet er udlejet til en professionel bådbygger, hvor der er 3 beskæftiget.

Der blev arbejdet på 5-6 både + det løse, og der blev godt nok arbejdet intenst på mange forskellige bådtyper, og der var en fin maskinpark samt lagerbygning. Flotte både som medlemmerne kunne låne i sommerperioden og sejle i.

Der er et Marsvine observatorium på pladsen, med en lytte mikrofon ude i Lillebælt.

Et meget fint arrangement, som vi skylder dem stor tak for,- og vi inviterede dem selvfølgelig til genvisit hos os.

Efter frokosten på værftet gik turen til TV-2 i Odense – “Kvægtorvet”. Med rundvisning og foredrag af 3 unge vidende piger. Vi så både studier og teknikrum, som der var mange af. Der var kulisser i studierne, som snyder os, i de ofte simple rum, med meget teknik. Der er rigtig meget, som skal forberedes op til en udsendelse,- og der er en præcision på sekunder, når de går i luften. Vi fik en snak med en af de kendte i nyhedsstudiet,- og ellers var det et superfint besøg.

Vi overnattede og spiste i Middelfart, – og der var vin ad libitum,( ikke noget dårligt mærke). Fint hotel og dejlig mad.

Turen hjemad gik over Brabrand, Hvor Jørgen Jørgensen`s søn arbejder på DAFA som producerer pakninger i alle mulige afskygninger i skum, gummi og plast, samt lyddæmpning og mellemlæg til vindmøller,- og skumindlæg til kufferter, som bliver fræset eller lacer skåret ud. Pålægning af pakning med robot. En meget interessant virksomhed på 170 ansatte,- og er en del af AVK kocernen, hvor vi besøgte fabrikken i Sæby.- En stor tak til Jørgen`s søn og virksomheden.

Vi havde en fantastisk tur, – og en tak til alle, som gjorde turen til en rigtig god oplevelse.

Thorkild C.