Selskabets hjemmeside har fået et ny design

I går aftes torsdag den 12. juni 2003 præsenterede Værftshistorisk Selskab sin ny-designede hjemmeside.

Gennem de sidste par måneder har tre datanomstuderende Anette Iversen, Kirsten Kokholm og Linda Rath herset med de gamle dokbisser, for at lære dem at lave en hjemmeside.

Det har været hårdt, siger Bent Jensen. Lige så hårdt som dengang jeg lærte at bygge skibe på Teknisk skole.

Når vi selv skal sige det. Så synes vi den nye hjemmeside ikke er så ringe endda. Vi bliver nok aldrig færdig med siden. Den skal nærmest opfattes som en levende bog, hvor det vi finder ud af om værftet, om byen, om skibsbygning, om skibene og om værktøjet bliver tilføjet efterhånden som vi bliver klogere.

Dansk skibsbygning har været en af hovedhjørnestenene indenfor Dansk industri. I dag er skibsbygningsbranchen kun en skygge af sig selv. Et enkelt af de store gamle nybygningsværft er tilbage. De fleste andre er lukket.

Også i Frederikshavn har skibsbygning gennem mere end 130 år været fundamentet for byen og dens udvikling. I dag er der kun tre værfter tilbage kommunen. To træskibsværfter og et stålskibsværft. Fra at være en industri med tusindvis af arbejdspladser, kan medarbejderne i dag tælles i få hundrede.

Vi vil gerne dvæle lidt ved denne historie, som fortæller så meget om skibe, håndværk, traditioner. Ikke fordi vi vil genopleve historien, men fordi vi mener vi har noget at være stolte af. Noget der peger frem i udviklingen af Frederikshavn. Vi skal være stolte over det vore forældre, bedsteforældre og oldeforældre har fremstillet, og som har gjort det muligt for os at vokse op i en tryg tilværelse.

Vi kan ikke leve af at renovere gamle skibe, men vi kan lære af det. Vi kan ikke leve af et værftsmuseum, men vi kan lære af det.

Hjælp os med at tage de gamle traditioner, det gamle håndværk og de gamle skibe med ind i fremtiden.