Bus turen til Horsens industri museet 8 juni 2023

VHS busturen til Industri Museet i Horsens d. 8 juni 2023 forløb planmæssigt.

Vi startede fra Beddingen kl. 07, og det var tidligt for mange, men alle var mødt til tiden, og morgenbrødet blev købt på vejen ved Birck. Det blev indtaget ved rasteplads Himmerland, idet det var nemmere, end hvis det var i bussen.

Lidt forsinket til museet blev vi modtaget af vores rundviser, – som ikke var den bedste, som vi har haft!

Det er et meget stort museum, og der er rigeligt at se på.

Der blev kørt med motorer i maskinhallen, hvor der også var en gammel en cylindret Alpha glødehoved motor. Væverimaskinen blev også startet. Efterfølgende var der mulighed for at se træskomaskinen, smedjen – trykkeriet hvor man kunne tage nogle af tryksagerne,- og vi fik en snak med en af de frivillige,- og det samme var tilfældet i skolen, hvor møbler og inventar, hvor møbler og inventar var ved at blive smidt ud, da der blev bygget ny skole. Banken var som at se Frederikshavn Bank for mange år siden,- med pulte og de gamle regne og skrivemaskiner,- for ikke at tale om de gamle kolonnebøger ført med håndskrift. For at komme i lære i banken, skulle man have realeksamen,- og både forældrenes og bedsteforældrenes økonomi skulle godkendes.

Vi så boligen fra 1955, og den tidslomme kunne vi sagtens genkende. Boligen fra 1975 var desværre lukket pga. renovering.

Efterfølgende stod den på Dansk Bøf og nye kartofler på Korning kro.

Det var en god og fornøjelig tur for deltagerne!

Thorkild