Bustur til Struer d. 2 juni 2022.

Vi havde en fin bustur til Struer med 34 tilmeldte, men i sidste øjeblik, var der 4 som desværre måtte melde afbud.

Det startede med rundstykker og kage i bussen, og lidt til at smøre stemmen med. Der var som sædvanlig en livlig snak i bussen. Vi kom desværre en 1/2 time for sent, men formanden Asger Brodersen fra Nordvestjysk Fjordkultur og flere andre fra foreningen, stod klar til at tage imod os. De bød på kaffe og franskbrød, og Asger fortalte om foreningens liv og aktiviteter, og jeg må sige at det er en meget aktiv forening. De har nogle dejlige lokaler, som er stillet til rådighed af kommunen, men de holder dem selv vedlige, med maling og isolering, samt nyt varmeanlæg, og det sidste de har lavet er sprinkleranlæg i hele bygningen.

I den store hal renoveres og vedligeholdes de 15 klinkbyggede skibe, som de råder over, hvor mere end halvdelen ligger i Kulturhavnen. De flot vedligeholdte både sejlet de med i sommerperioden af foreningens medlemmer, hvor der er ca. 120, der skal blot være en, som har forstand på at sejle med båden.

Der var god plads i hallen nu, hvor de både bygger nye klinkbåde og renoverer de mange både som de har fået doneret. Der er meget trangt i hallen i vinterperioden, når alle bådene er inde, men de er på vogne, som relativt nemt kan flyttes rundt.

Det er en velfungerende forening, med mange aktive engagerede medlemmer, og hvor fondsmidler hjælper med en stor del af økonomien.

Det sidste der er sket er, at de er kommet på Verdens Naturarvslisten for klinkbyggede både, og det pudsige er, at der ikke er nogen af de aktive medlemmer medlemmer, som er uddannet skibstømrer, men har alle mulige uddannelser.

Det medbragte smørrebrød blev indtaget i deres mødelokale, og vi fik lov til at drikke øl, som ellers ikke er tilladt,- kun til festlige lejligheder.

Vi inviterede dem naturligvis til genvisit på vores Bedding, så det håber vi, at de vil benytte sig af.

Thorkild