Bustur til sjælland d. 11-12 september 2017

Vi havde en fantastisk fin tur til Sjælland, som Henning Pedersen og Jørgen Jørgensen havde tilrettelagt, så det var 23 forventningsfulde medlemmer, som startede fra Beddingen kl 06.

Der var sørget for morgenbrød og kaffe i bussen,- og en enkelt til at klare halsen.

Første stop var Arbejdermuseet i København, hvor vi skulle spise frokost i den hyggelige kælderrestaurant, og efterfølgende var der besøg på museet, som var en fin oplevelse, hvor vi kom tilbage til vores barndomserindringer.- Inden museet havde Kenneth Bergen guidet os gennem en del af den indre by, med oplysninger om seværdigheder, og vi fik også en lille gåtur ved Amaliehaven.

Så gik turen videre til Metalhuset i Jørlunde, hvor vi skulle spise og  overnatte. Kenneth viste de interesserede rundt på den flotte skole. Vi fik en meget fin betjening,- og om aftenen var der social hygge i pejsestuen.

Så var der dømt museumsbesøg i Helsingør. Vi startede på Værftsmuset, hvor 2 tidligere ansatte,- en elektriker og en maskinarbejder fortalte om værftet og museet, og viste os rundt i det lille fine museum, og vi sluttede af i direktionslokalet.-  Bymuseet, som lå i en af de mange smukke gader i det indre Helsingør, blev vi plantet omkring en stor model af den indre by, og via lys og fortællinger kom vi rundt i byens historie.

Vi spiste frokost på Skibsklarerergården, hvor der var 2 guider på, som entusiastisk fortalte historien om hvordan  byen blev rig på fortoldning og klarering af skibene, derefter blev vi guidet rundt i deres tilhørende museum.

Som rusinen i pølseenden var der besøg på M/S Maritim Museum, som virkelig var en stor oplevelse, hvor nedgangen går ned i den gamle tørdok. Det spektakulære byggeri blev åbnet i 2013,- og har vel kostet omkring 400 mio. Det havde tidligere haft til huse på Kronborg slot siden 1915, men det kom virkelig til sin ret i dette smukke byggeri. Vi havde en meget dygtig ung guid, som fortalte om de mange forskellige udstillinger, som rummede både fortid og nutid.

En helt igennem fantastisk tur,- og en stor tak til Henning og Jørgen.

Thorkild