Besøg på Hytek Marine Solutions d. 27 februar 2020.

Besøg på Hytek Marine Solutions d. 27 februar 2020.
Malene Steener fra Hytek bød de 35 VHS velkommen, hvorefter vi gik over i Hysafe hallen, som er 500 m2, hvor de arbejder med glasfiber. Her repareres primært redningsbåde, men også private både. De er autoriseret til at certificere 1 – og 5 års lovpligtige eftersyn af redningsbåde af GRP og aluminium. Der laves også forårs,- og vinterklargøring af bådene. Er der motorproblemer er det også her det bliver udført.
Er der skibe, som skal have nye kraner er det også gennem Hysafe.
CRALOG er en uddannelses afdeling, hvor de i samarbejde med Martec uddanner virksomhedernes relevante personer til, at kunne udføre de lovpligtige eftersyn på kraner og redningsbåde. Der afholdes ca. 6 – 8 kurser om året,- og på årsbasis bliver det 60 – 70 personer fra mange forskellige lande. CRALOG har til dato uddannet over 300 folk.
Hytek i Sindal som er den virksomhed det hele startede med,- og er produktionsstedet, hvor også den største del af medarbejderstaben på ca. 65 arbejder er, men der er også værksted her i Frederikshavn..
Her udføres reparation af alt fra kraner,- redningsmateriel,- traktorer,- mejetærskere og entreprenørmaskiner,- samt alt inden for hydraulik. De laver også de lovpligtige eftersyn på både kraner og redningsbåde,- samt det udstyr der hører dertil. De er også certificeret til at udføre 5 års eftersyn på kraner.
Det var en spændende virksomhed, og vi takker Malene for en flot fremvisning, og orientering.
TC