Årskavalkade fra Beddingen

Årskavalkade fra Beddingen 2020!

Det har været et skævt år på Beddingen, og coronaen er – og  har fået skyld for meget.

Vi startede som sædvanlig op med torsdagsmøderne i januar. Vi var i planlægningsfasen med aktiviteter for 2020, og Kaj var godt i gang med , at undersøge  priser på en bustur til testcentret  Østerild og bunkermuseet i Hanstholm, som skulle foretages i juni. Det er så udsat til 2021, men forberedelserne er så foretaget.

Vi havde desværre et dødsfald blandt vores medlemmer , idet Lars Jonsson ”Svensker Lasse” døde dd. 3/3. Lasse var vores fotograf og edb mand. Vi har efterfølgende vist en CD, med mange af hans billeder for medlemmerne,

Ære være Lasse`s minde.

Beddingen har fået ny ”gammel” kran, men den har allerede hjulpet os meget, så nu kan den sætte DORE` både i og op af vandet. Vi har desværre ikke haft nogen glæde af båden i år, da vi ikke kan stole på motoren, som kører varm, og smider ferskvandet ud fra køleren. Motoren skal op og have en overhaling, og undersøges for fejlen.

Vi har lidt udfordringer med Stoksaven, idet drivremmen er så mør, at den er sprunget flere gange, men en ny rundrem er ikke sådan at anskaffe, men jeg har en aftale med en leverandør, som vil komme og se på den.  Jeg nåede dog, at skære en del kævler op til bænke , som seniorer fra MAN – DIESEL fremstillede, og de er placeret på det areal på Hjørringvej, som er udlagt til diversitetspark sammen med kommunen. Dernæst er underlagsbjælkerne til skinnerne så møre, at vi har måttet skifte dem ud,- og det er næsten tilendebragt.

Virksomhedsbesøg har begrænset sig til Hytek, som er vores gode nabo. De er delt i 3 selskaber: Hytek Marine Solution,- CRALOG og  Hysafe, De beskæftiger tilsammen ca. 65 medarbejdere.

Vi har været mere,- eller mindre nede fra marts til medio august pga. corona.

Vi vovede os til at afholde en ferieafslutningsfest med 34 deltagere, corona afstand og med Poul Bjørnager og Orla , som de gode kokke med lækker grillmad.

I september havde vi traditionen tro vores Minigolfstævne på Hedebo camping, som Knud Erik Andersen, og sin kone Bodil stod for, og det er stadig lige hyggeligt.

 

Vi fortsatte i september med  Arvid Jacobsen til at underholde med musik, anekdoter, og sit liv på Læsø og Hirtsholmen. En virkelig god dag!

Så har det ellers stået på oprydning især ved vestgavlen, så vi kunne komme i gang med den nye beklædning, men første skulle de nye brædder males. – Det hele er gået meget fint, og den nederste del af gavlen er beklædt, og vinduerne er sat i. Stilladset er opsat til den øverste del, som vi så småt begynder på, og resten må vente til 2021, hvor vi håber på godt vejr.

Erling og Hans Rafn, er i gang med at lave nye trin til trappen op til terrassen, idet flere af de gamle var rådne.

Finn Thorsen og Jørgen Jørgensen har knoklet med motoren til Bundgarnsjollen, og den spinder som en mis, og hvis vi kan få videoen til virke, kan i selv høre det.- Så nu mangler vi kun Bundgarnsjollen, så der er lagt pres på de gode skibstømrere. Finn T. har også købt en ”Lille Bjørn motor på 1 1/2HK”, som der er lidt udfordringer med.

Bent Børge og ”Lasse” har lavet et fælles fundament i den brune hal til småmotorer, og der er allerede sat flere op, og de får en fælles udstødning.

Jørgen Olsen og undertegnede er i gang med, at fremstille 2 nye vinduespartier til Maskinværkstedet, som forhåbentlig bliver færdig i januar/ februar.

Hans Mortensen og Finn Bergman har lavet fundament og opstillet de 2 Trædrejebænke, så vi forhåbentlig snart kan lave trædrejekurser for vores medlemmer.

Det er ikke for at fremhæve nogen, idet alle gør en stor indsats for at ” Beddingen” fungerer, og at alle som kommer der har det rart, men jeg vil gerne takke Henning, som styrer finanserne, – og alt det andet, og Jens Sund som sørger for, at der er varme på og ryddeligt samt ikke mindst ved hvor tingene er, når vores hukommelse ikke rækker.

Jeg vil gerne ønske alle vores medlemmer en rigtig god jul,- og et godt nytår, med forhåbentlig mange gode, og positive oplevelse i 2021.

 

Thorkild Carlsen / Næstformand